Otvoren još jedan zajednički granični prelaz između Crne Gore i Albanije

Premijeri Crne Gore i Albanije Zdravko Krivokapić i Edi Rama svečano su danas otvorili zajednički granični prelaz između Crne Gore i Albanije, Zatrijebačka Cijevna - Grabon.
 Otvoren još jedan zajednički granični prelaz između Crne Gore i Albanije
Foto: Pixabay
Otvaranju drugog zajedničkog graničnog prelaza sa Albanijom je prisustvovao i otpravnik poslova Delegacije EU u Crnoj Gori Herman Špic.
 
Granični prelaz izgrađen je 2017. godine uz podršku Evropske unije u okviru IPA programa prekogranične saradnje Crna Gora - Albanija, u cilju povezivanja Podgorice i Gusinja preko teritorije Albanije.
 
Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, radovi na izgradnji koštali su oko 720.000 evra, od čega je Evropska unija obezbedila gotovo pola miliona evra.
 
"Otvaranje zajedničkog graničnog prelaza sa Republikom Albanijom usmereno je ka sveobuhvatnoj valorizaciji turističkih, ekonomskih i privrednih resursa obe države", navodi se u saopštenju.
 
Zajedničkim sprovođenjem graničnih procedura policija i carina Crne Gore i Albanije pojednostaviće se i ubrzati prelaženje državne granice principom jednog zaustavljanja, dodaje se.
 
Crna Gora sada ima tri zajednička granična prelaza - dva sa Albanijom i jedan sa Bosnom i Hercegovinom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.