Mrtvačnice na Tajlandu prepune, bolnice na izmaku snaga

Radnici mrtvačnica na Tajlandu bore se protiv iscrpljenosti usled novog talasa pandemije virusa korona i rasta broja žrtava infekcije.
Mrtvačnice na Tajlandu prepune, bolnice na izmaku snaga
Foto: Pixabay
I juče i danas broj novih slučajeva infekcije u ovoj zemlji premašio je 20 hiljada. U poslednja 24 časa umrlo je 160 ljudi, čime se broj žrtava kovida povećao na 5.663.
 
U univerzitetskoj bolnici Tamasat, severno od Bangkoka, osoblje je moralo da postavi poseban kontejner za čuvanje tela jer u mrtvačnicama više nema mesta.
 
"To je veoma iscrpljujuće. Mi možda nismo radnici na prvoj liniji koji se suočavaju sa novim pacijentima svaki dan, ali mi smo ta poslednja faza i moramo da pomognemo na svaki način", rekao je forenzičar Tanitčet Ketkam.
 
 
Kako kaže, sve su češći slučajevi da radnici kolabiraju od umora jer su na ivici snaga.
 
"Imamo isti broj radnika kao i pre pandemije, ali rad se utrostručio i osećamo veliki pritisak. Ako samo jedan radnik ode na bolovanje, mi smo u problemu", rekao je forenzičar Tipailin Pindžirapong.
 
Vlada je uvela oštre restrikcije koje se tiču svakodnevnog života u pokušaju da suzbije širenje pandemije, koja je potpomognuta novim delta sojem. Barovi, bazeni, muzeji i druge javne lokacije su zatvorene, restrikcije posebno važe u tržnim centrima i restoranima, a uveden je i noćni sedmočasovni policijski čas.
 
Ipak, ove mere do sada nisu usporile širenje pandemije. U poslednja 24 časa infekcija je potvrđena kod 20.920 ljudi, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 700 hiljada. Vlasti pokušavaju da ubrzaju vakcinaciju, a više od 14 miliona ljudi do sada je primilo prvu dozu.
  • Djuri

    05.08.2021 11:17
    Panika
    Srbija je imala po glavi stanovnika zimus mnogo veci broj bolesnih.
    Tajland ima 10 puta vise stanovnika!
  • Orko

    05.08.2021 10:24
    Strasno
    Mi smo imali vise srece nego pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet