U Italiji obavezna "zelena propusnica" za muzeje, pozorišta, zatvorene bazene…

U Italiji je od danas obavezna "zelena propusnica" za ulaz u muzeje, pozorišta, zatvorene delove restorana, zatvorene bazene i teretane.
Propusnica je obavezna za sve starije od 12 godina, jer deca mlađa od tog uzrasta nemaju pravo na vakcinaciju protiv kovida-19 u Italiji.
 
Sertifikat je dokaz da su građani primili bar jednu dozu vakcine odobrene u EU, preboleli kovid u poslednjih šest meseci ili imaju negativan test ne stariji od 48 sati.
 
Potvrde o vakcinama koje izdaju Sjedinjene Američke Države, Kanada, Japan i Izrael važiće za turiste koji dolaze iz tih zemalja.
 
Zelena propusnica ima kod, može biti u papirnom obliku ili digitalna.
 
Na sajtu Vatikanskih muzeja objavljeno je obaveštenje za posetioce da su u obavezi da imaju i neki od ličnih dokumenata zbog provere stvarnog vlasnika zelene propusnice. Za sve koji ne žele ili nisu u mogućnosti da ispoštuju novo pravilo sajt je izdao uputstva kako da zatraže povraćaj karte.
 
Zvaničnici arheološkog parka Pompeja, jednog od najposećenijih italijanskih turističkih mesta, u saradnji sa gradom Napuljem nude testove na korona virus tokom radnog vremena koji su za sada besplatni.
 
Kabinet premijera Maria Dragija usvojio je novo pravilo o obaveznom kovid sertifikatu od 1. septembra za putnike u avionima, vozovima i brodovima koji plove između regija. Izuzetak je napravljen za trajekte koji često voze između Sicilije i Kalabrije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet