Haiti: Istražne sudije ne žele da prihvate slučaj ubistva predsednika

Pravosuđe Haitija još nije otvorilo istragu o ubistvu predsednika Žovenela Moiza koji je pre mesec dana ubijen u oružanom napadu.
"To je osetljivo političko pitanje. Sudija pre nego što prihvati da pokrene istragu mora da misli o svojoj bezbednosti i bezbednosti svoje porodice. Zbog toga sudije nisu previše oduševljene idejom da prihvate taj slučaj", izjavio je jedan od sudija.
 
Prema navodima tog neimenovanog sudije, nekoliko istražnih sudija obavestilo je predsednika suda da nisu zainteresovani da rade na tom slučaju.
 
Predsednik suda Bernar Sen-Vil izjavio je nedavno da će od vlasti tražiti da bude garantovana bezbednosti sudije koji prihvati istragu.
 
Policija je saopštila da je uhapsila 44 osobe, među kojima i pripadnike policije, posle ubistva Moiza.
 
Predsednik Haitija ubijen je 7. jula u oružanom napadu na njegovu privatnu rezidenciju. U tom napadu je ranjena njegova supruga Martin.

Teme

Haiti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet