Letonija proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom zbog migranata

Letonija je danas proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom i ovlastila graničnu policiju da upotrebi vatreno oružje i silu za sprečavanje ilegalnih migracija.
Letonija proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom zbog migranata
Foto: Pixabay
Letonija, kao i susedna Litvanija se poslednjih nekoliko meseci suočava sa povećanim prilivom ilegalnih migranata sa Bliskog istoka koji u tu državu ulaze iz Belorusije.
 
Vanredno stanje će na snazi biti od 11. avgusta do 10. novembra, preneli su lokalni mediji.
 
Granica između Letonije i Belorusije je dugačka oko 175 kilometara.
 
U poslednja četiri dana 283 osobe su privedene zbog ilegalnog prelaska iz Belorusije. To je posledica napetosti između Belorusije i EU, a Baltičke zemlje optužuju Belorusiju da se sveti zbog sankcija koje je zvaničnicima te zemlje uvela Unija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet