Kafić u Salcburgu ne poslužuje vakcinisane goste

Austrijski mediji izveštavaju o kafiću u mestu Strobl na jezeru Volfgang u pokrajini Salcburg, u kojem vlasnici poslužuju samo osobe koje nisu vakcinisane protiv korone.
Kafić u Salcburgu ne poslužuje vakcinisane goste
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na upit zašto vakcinisani nisu dobrodošli, vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-trgovine nije htela da odgovori, prenosi Fenix magazin. Ne samo medijima, odnosno austrijskom radiju i televiziji ORF i drugim dnevnim listovima, nego ni gradonačelniku, opštinarima i turističkim radnicima u Stroblu na Volfgangu, piše Index.
 
"Možeš samo da se smeješ i apeluješ na goste da ne idu tamo jer to ne odgovara našim uputstvima", rekao je gradonačelnik Strobla.
 
"Smatram da kovid-pandemija razjedinjuje društvo, ali ne samo društvo. Ona ulazi i u mnoge druge pore društvenog života, pa tako na primer može izazvati sukobe među zaposlenima u preduzećima ili unutar porodice, ali dovesti i do raspada prijateljstava", istakla je Silvija Traunvajser, profesorka filozofije prava na Univerzitetu u Salcburgu.
 
Austrijski mediji navode kako je vakcinacija protiv kovida19 napravila popriličan razdor u mnogim društvima, pa tako i u Austriji, gde su podele na vakcinisane i nevakcinisane i sve češće spominjane privilegije za one koji su primili vakcine doprinele i sve brojnijim ekstremnim ponašanjima.
  • Andrija Šrek

    12.08.2021 12:10
    ...
    Ovo bi, zapravo, da nije tužno i opasno, bilo smešno.
  • milorad

    11.08.2021 22:34
    nedorečeno
    X bi pored potpuno tačne tvrdnje da svako ima pravo da raspolaže sopstvenim životom trebalo na isti način da izvede zaključak da niko nema pravo da rapolaže tuđim životom!
  • x

    11.08.2021 17:38
    x
    Tačno tako, kao da je nekom bio cilj da zavadi populaciju po svim nivoima.Svako od nas ima pravo da raspolaże svojim životom.Vakcinisan i ne vakcinisan imaju pravo na svoje mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.