Nigerija će uskoro ukinuti zabranu za Tviter

Nigerija planira uskoro da ukine zabranu Tvitera, rekao je ministar informisanja te zemlje, dva meseca pošto su vlasti blokirale tu društvenu mrežu kada je ona obrisala jedan tvit predsednika.
Ministar informisanja Nigerije Lai Mohamed rekao je novinarima da je "prijateljsko rešenje na vidiku" ali nije rekao konkretno kada će biti ukinuta zabrana.
 
Portparolka Tvitera Sara Hart rekla je da su se predstavnici kompanije nedavno sastali sa prestavnicima nigerijske vlade da razgovaraju o zabrani.
 
Nigerija je prekinula Tviter 4. juna kada je ta mreža izbrisala poruku predsednika Muhamadua Buharija u koji je zapretio da će se ophoditi sa separatistima "jezikom koji oni razumeju".
 
Nigerijski zvaničnici su međutim demantovali da je zabrana odgovor na brisanje predsednikove poruke.
 
Odluka je naišla na veliku kritiku Nigerijaca od kojih su mnogi ukazali da je vlada objavila zabranu na svom Tviter nalogu.
  • Milica

    12.08.2021 10:53
    Korisno
    Sada će princ iz Nigerije da nam šalje novčane dobitke i poslovne ponude i preko Tvitera. Odlično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet