Kosovo će primati Avganistance koji beže zbog talibana

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je vlada odlučila da kosovske institucije pruže privremenu i neposrednu zaštitu građanima Avganistana.
Podrška će biti pružena onima koji su bili saradnici američke vlade i koji čekaju da im se odbori ulazak u SAD.
 
Svečlja je na Fejsbuku napisao da je ta odluka doneta u ponedeljak radi pružanja pomoći ugroženim osobama, čija su osnovna prava prekršena zbog rata i sukoba u Avganistanu, prenosi Kossev pisanje prištinske Kohe.
 
"Slike koje danas vidimo, ne tako davno bile su slike koje smo sami proživeli i zaštita koju smo predložili da ponudimo danas, predstavljena je i sprovedena upravo kao koncept da se pritekne u pomoć Kosovu u egzodusu kosovskih izbeglica devdestih godina", napisao je Svečlja.
 
On je dodao da je Kosovo spremno da vrati ovo dobro i da ova odluka otvara put tim ljudima da u zemlji u kojoj će privremeno boraviti, budu na sigurnom i uživaju sva osnovna prava, do stvaranja dugoročnog rešenja u SAD.
  • Pa

    17.08.2021 14:17
    Pa
    Pa kako kada srbiju nisu nista pitali....a kosovo je neotudjivi deo srbije po ustavu RS....? Pa srbende i patriote sta nam je ciniti....oni setaju ulaze i izkaze ko daje korzo..hm...? Cutimoooo...e budale!
  • Maca

    17.08.2021 12:45
    kako ke to moguće
    Zar Kosovo nije deo Srbije ??? šta na ovo kaže sad vlast????
  • Nick

    17.08.2021 12:34
    S obzirom koliko duguju Amerikancima, ovo je najmanje sto im kosovski Albanci mogu uciniti. Sta tek reci za nas koji smo poklonili NIS Rusima i uvlacimo se u duznicko ropstvo prema Kini a dobili smo sipak i od jednih i od drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.