Najviši nemački sud potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu članici neonacističke organizacije

Najviši sud u Nemačkoj potvrdio je danas doživotnu zatvorsku kaznu Beati Čepe, pripadnici neonacističke organizacije zbog ubistva devet osoba.
Najviši nemački sud potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu članici neonacističke organizacije
Foto: 021.rs
Regionalni sud u Minhenu proglasio je 2018. godine Čepe krivom za saučesništvo u devet ubistava, osam Turaka, jednog Grka i pripadnicu nemačke policije u periodu od 2000. do 2007. godine. 
 
Osuđena je za članstvo u terorističkoj organizaciji "Nacionalsocijalističko podzemlje", učešće u dva bombaška napada i više desetina pljački banaka.
 
Ona je tvrdila da nije bila prisutna ni na jednom mestu zločina i da nije učestvovala u ubistvima prebacujući krivicu na druge poznate pripadnike terorističke grupe, ali je sud zaključio da je bila uključena u planiranje svakog od njih.
 
Njena dva saučesnika i vođe grupe Uve Benhart i Uve Mundlos, za koje se vjeruje da su izvršili samoubistva 2011. godine kada je policija otkrila bandu, umrli su pre hapšenja u događaju koji je ličio na ubistvo i samoubistvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.