Izrael otvara škole 1. septembra, vakcine deci starijoj od 12 godina u učionicama

Izraelski korona virus kabinet odlučio je danas da nastava u školama počne 1. septembra uprkos širenju zaraze korona virusom u toj zemlji.
Izrael otvara škole 1. septembra, vakcine deci starijoj od 12 godina u učionicama
Foto: Pixabay
Ministri su takođe odobrili da se vakcine deci starijoj od 12 godina daju u školama, pod uslovom da imaju odobrenje roditelja.
 
Roditelji će dobiti komplete za testiranje dece kod kuće i moraju da potpišu izjavu da su deca negativno testirana na virus.
 
Samo u mestima gde su stope zaraze visoke učenici od osmog do 12. razreda učiće na daljinu, osim u slučaju ako ih je najmanje 70 odsto vakcinisano ili se oporavilo od kovida-19.
 
Takođe je odlučeno da se primeni sistem zelenih propusnica za sve nastavnike i druge zaposlene.
 
Oni će morati da imaju dokaz o vakcinaciji ili oporavku od bolesti ili nedavno urađen negativni test na kovid-19 pre nego što uđu u obrazovnu ustanovu.
 
Ministarstvo zdravlja je navelo da bi još oko 37.000 nastavnika tek trebalo da bude vakcinisano.
 
U nedelju je u Izraelu pokrenuto testiranje na antitela dece u dobi od tri godine i starije, kako bi se saznalo koliko njih je steklo zaštitu od korona virusa pre školske godine.
 
To nacionalno serološko ispitivanje koje sprovode zajedno minstarstva obrazovanja i zdravlja, te civilna odbrana, usredsređeno je na 1,5 miliona dece do 12 godina koja ne mogu da prime vakcinu, a cilj je da se utvrdi koliko ih je steklo jaku zaštitu pošto su oboleli, ali to nije zabeleženo, ili su bili u kontaktu sa zaraženim.
 
Deca koja imaju antitela neće morati da budu u karantinu u slučaju da su bila u dodiru za obolelim od kovida-19.
 
U Izraelu je u nedelju zabeleženo više od 6.400 novih slučajeva zaraze, a pozitivnost testova je 6.31, najveća od februara, prenose izraelski mediji.
 
Stopa zaražavanja je opala na 1.14, najmanje od početka juna.
 
U toj zemlji je 670 ljudi u teškom stanju, uključujući 108 pacijenata na respiratoru.
 
Uprkos činjenici da broj zaraženih raste, vlada se uzdržala od drastičnih restrikcija i umesto toga računa na kampanju vakcinacije buster dozom kako bi se zaustavio rast infekcija i teških slučajeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet