Hamas pokreće lutriju da ohrabri vakcinaciju, nagrade do 2.600 dolara

Imunizacija protiv korona virusa u pojasu Gaze mogla bi se jako isplatiti jer je Hamas, vladajući na toj palestinskoj teritoriji, najavio da pokreće lutriju.
Hamas pokreće lutriju da ohrabri vakcinaciju, nagrade do 2.600 dolara
Foto: Pixabay
Dobitak će biti do 2.600 dolara, a cilj je da se ohrabre stanovnici da prime vakcinu u vreme kada raste broj zaraženih.
 
Vlasti Hamasa su takođe najavile obaveznu vakcinaciju svih zaposlenih u javnim službama, a ta mera već važi na drugoj palestinskoj teritoriji, okupiranoj Zapadnoj obali suočenoj sa porastom infekcija.
 
U pojasu Gaze sa dva miliona stanovnika, od kojih polovina živi ispod granice siromaštva, u proteklim danima beleži se porast broja novozaraženih korona virusom zbog pojave zaraznijeg delta soja.
 
Do sada je oko 135.000 ljudi primilo dve doze vakcine u Gazi, a vlasti raspolažu sa oko 336.000 doza.
 
Stanovnici, međutim, oklevaju da se vakcinišu, pa je Ministarstvo zdravlja najavilo da od srede pokreće lutriju za ljude starije od 55 godina.
 
Svakog dana će deset vakcinisanih koji budu izvučeni dobiti 200 dolara, a za mesec dana troje novovakcinsanih biće nagrađeni sa 2.600 dolara, najavio je portparol ministarstva Ašraf al Kidra. On je rekao da bi ta inicijativa trebalo da ohrabri stanovnike da spasu svoje živote.
 
U pojasu Gaze koji je pod blokadom Izraela gotovo 15 godina od početka pandemije zarazilo se 122.250 ljudi, a preminulo 1.125.
 
Na Zapadnoj obali gde živi 2,8 miliona Palestinaca zarazilo se više od 204.000 stanovnika, a preminulo je oko 2.500, prema zvaničnim podacima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet