Vlasnik hrvatske firme uvodi četvorodnevnu radnu nedelju za istu platu

Holanđanin Jan de Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, uvodi od septembra četvorodnevnu radnu nedelju.
Vlasnik hrvatske firme uvodi četvorodnevnu radnu nedelju za istu platu
Foto: Pixabay (ilustracija)
U firmi Vebpauer Adria, koja se bavi e-mail marketingom plate se neće smanjiti.
 
"Kompanija Vebpauer Adria upravo je svojim zaposlenima dala povišicu od 20 odsto. Ne, ne u novcu, nego u slobodnom vremenu. Uvodimo četverodnevnu radnu nedelju - za istu platu", napisao je Jan De Jong na svom Linkedin profilu u sredu.
 
Dodao je da je odluka zaposlenih o tome da li će raditi od kuće ili iz kancelarije, u potpunosti na njima, jer smo "svi mi pojedinci s različitim sklonostima".
 
De Jong je naveo da je sledeći zadatak zaposlenih da se međusobno dogovore ko će koji dan uzeti slobodno, jer "šou" mora da se nastavi, te da će klijentima ostati na raspolaganju pet dana sedmično.
 
"Cilj uvođenja četverodnevne radne nedelje je smanjenje stresa i povećanje produktivnosti - kao što su mnoga istraživanja pokazala da će to biti rezultat", napisao je on na svom postu na Likendinu, napominjući da ne zna nijednu hrvatsku firmu koja to nudi, i da je ponosan što je Vebpauer Adria među prvima koje to uvode.
  • branka

    27.08.2021 09:05
    komentar
    O ovom ili sličnom načinu rada bi trebalo da razmisle i naši nadležni organi, poslodavci i sindikati.
  • Neo NSovac

    27.08.2021 07:22
    Bravo!!
    Porobljavanje na 12h sati dnevno 6 dana nedeljno je kapitalistički sistem koi je uveo Henri Ford u svojoj fabrici automobila.
    Sistem se odmah prihvatio kao "normativ" na velika vrata kod svih poslodavaca zbog dobita ali i manjka kvaliteta koji nije naravno faktor pri velikoj zaradi na početku.
    Kod nas neću ni da komentarišem ali ovo je pravi potez za ljude koji prodaju svoje vreme zarad novca.!
  • Prota

    27.08.2021 01:12
    Daj zaposli i mene, evo radiću ti tri dana za istu platu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet