Specijalni tužilac Crne Gore: Vukotić planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića

Navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić sumnjiči se da je organizator kriminalne grupe protiv koje je podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Specijalni tužilac Crne Gore: Vukotić planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ovo je potvrdio danas specijalni tužilac Crne Gore Saša Čađenović.
 
On je na konferenciji za medije SDT-a i Uprave policije kazao da tužilaštvo tereti Vukotića, koji se nalazi u bekstvu, i za podstrekavanje članova te kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, preneo je portal RTCG.
 
"Prikupljajući dokaze u cilju identifikacije svih učesnika krivično pravnog događaja koji je obuhvaćen optužnicom od 2. jula 2021. godine identifikovan je i drugi organizator ove kriminalne organizacije koja je formirana radi vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, kao i drugih krivičnih dela na teritoriji Crne Gore", kazao je Čađenović.
 
U cilju razbijanja kriminalne organizacije, dodao je on, zaplenjena je i eksplozivna naprava koja je trebalo da bude upotrebljena radi lišavanja života Zvicera i Kašćelana.
 
SDT je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Vukotića koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem podstrekavanja i teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.
 
Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava.
 
Čađenović je objasnio da su Jovan Vukotić i drugi organizator Janko Vukadinović podelili uloge odnosno, da je jedan bio zadužen za nabavljanje štek stanova, oružja...a drugi da vrbuje članove, nalazi direktne izvršioce..., prenele su podgoričke Vijesti.
 
Rekao je i da su imali posebne grupe koje su bile zadužene za pravljenje eksploziva, obuku, nalazak štek stanova, praćenje meta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet