Desetine poginulih u Avganistanu, među njima i američki vojnici

Svetski mediji javljaju da je u nekoliko eksplozija u Avganistanu poginulo desetine ljudi i da među njima ima i američkih vojnika.
Neimenovani avganistanki zvaničnik rekao je da je 60 Avganistanaca poginulo i da su 143 ranjena u napadu dva bombaša samoubice i naoružanih muškaraca kod aerodroma, gde hiljade Avganistanaca čekaju evakuaciju, prenosi Asošiejted pres. Među poginulima ima i dece.
 
AP javlja da je poginulo 11 američkih marinaca i jedan bolničar, te da su tu informaciju potvrdili američki zvaničnici. Potvrđeno je i da je najmanje 15 američkih vojnika ranjeno.
 
Bolnica u Kabulu, pod upravom jedne italijanske dobrotvorne organizacije, saopštila je da je do sada stiglo više od 60 povređenih u eksploziji. Ipak, u medijima se može pročitati da je taj broj daleko veći i da ih ima više od 150. 
 
Američki zvaničnik je dodao da su napad izvela dvojica bombaša samoubica i oružani napadači.
 
Jedan talibanski izvor potvrdio je za Glas Amerike da je bombaš samoubica aktivirao eksplozivnu napravu u području gde je bio veliki broj ljudi.
 
Prema izjavama očevidaca, na koje se poziva Rojters, izvedena su dva odvojena ali simultana napada - jedan samoubilački blizu autobusa ispred Ebi gejta, gde je posle došlo do razmene vatre, a drugi ispred ulaza Beron, blizu istoimenog hotela.
 
Prva eksplozija se dogodila oko 16 časova, samo nekoliko sati nakon što su zapadne obaveštajne agencije upozorile na neposrednu terorističku pretnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.