Obavezno testiranje na ulasku u Grčku iz Makedonije za putnike sa PCR testom iz 16 zemalja

Putnici iz više zemalja koji u Grčku ulaze iz Severne Makedonije sa negativnim PCR ili brzim testom obavezno će biti testirani na kovid-19, javila je danas agencija MIA.
Ta dodatna mera zaštite od korona virusa stupila je na snagu jutros u šest sati, a pored putnika iz Severne Makedonije važi za putnike koji u Grčku ulaze iz još 15 zemalja. Ako je rezultat testa pozitivan predviđen je desetodnevni karantin.
 
Prema odluci grčke vlade, precizira se da je za sve putnike, bez obzira na državljanstvo i način ulaska, koji pristižu iz Egipta, Albanije, Argentine, Severne Makdonije, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske, preduslov za ulazak da dobiju negativan rezultat obaveznog tesitranja PCR i brzim testom na ulaznim tačkama u Grčku.
 
Kod neophodnih dokumenata povezanih sa kovidom-19 koja su potrebna za ulazak u Grčku u novoj odluci nema promena, odnosno kao i u prethodna tri meseca su potrebni sertifikat o vakcinaciji, negativan PCR/brzi test ili potvrda o preležanom korona virusu, zajedno sa popunjenim PLF formularom.
 
Severna Makedonija se i dalja nalazi na listi trećih zemalja za koje ne važi zabrana ulaska u Grčku, a otvoreni su svi kopneni granični prelazi između dve zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.