Uništena poslednja baza CIA u Avganistanu, SAD počele povlačenje sa aerodroma u Kabulu

Američka vojska uništila je i poslednju preostalu bazu CIA kod aerodroma u Kabulu odakle američke snage privode kraju evakuaciju svojih državljana i saradnika.
Kako je objavio Njujork tajms, baza je nosila kodno ime Igl Bejz i služila je za kontraterorističku obuku avganistanskih bezbednosnih snaga. Američke snage uništile su operativna dokumenta, kompjuterske hard diskove i drugu važnu opremu kako bi sprečili da taj materijal dospe u ruke talibana.
 
Baza je uništena u kontrolisanoj eksploziji nekoliko sati posle terorističkog napada na aerodromu u Kabulu u četvrtak. Te dve stvari nisu povezane, napominje se.
 
Američke trupe počele su povlačenje sa aerodroma u Kabulu, saopštio je danas portparol Pentagona Džon Kirbi.
 
SAD su danonoćnim letovima evakuisali više od 100.000 ljudi od kad su talibani zauzeli Kabul 15. avgusta.
 
Rok za povlačenje američke vojske iz Avganistana je 31. avgust.
 
General-major Vilijem Tejlor rekao je na konferenciji za novinare da su ubijena dva visoko rangirana pripadnika terorističke grupe Islamska država, a da je još jedan ranjen u napadu dronom u provinciji Nagarhar, na istoku Avganistana, u petak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet