U Japanu povlačenje novih serija vakcine Moderna zbog nečistoće

Vlasti japanske oblasti Okinave danas su povukle iz upotrebe vakcinu američke kompanije Moderna posle otkrića nečistoća u novoj seriji zatvorenih bočica te vakcine.
U Japanu povlačenje novih serija vakcine Moderna zbog nečistoće
Foto: Pixabay
Ta odluka je doneta pošto su vlasti u Tokiju u subotu najavile otvaranje istrage o smrti dvojice muškaraca koji su primili vakcinu Moderna iz serije koja je nedavno povučena iz upotrebe zbog nečistoća u zatvorenim bočicama.
 
Vlasti Okinave na jugu Japana navele su danas da su povukle iz upotrebe vakcinu Moderna jer su uočene nečistoće u novim serijama doza vakcine koje nisu nedavno povučene.
 
Japanske vlasti u četvrtak su povukle 1,63 miliona doza vakcine kompanije Moderna posle izveštaja o prisustvu nečistoća u tri serije distribuirane vakcine.
 
Farmaceutska grupa Takeda, koja uvozi i distribuira vakcinu Moderna u Japanu, saopštila je da je primila "izveštaje iz nekoliko centara za vakcinaciju da su strana tela pronađena u zatvorenim bočicama vakcine iz specifičnih serija".
 
Ministarstvo zdravlja je sa svoje strane tada navelo da će sarađivati sa Takedom u distribuciji alternativnih doza vakcine, kako bi se izbegao prekid nacionalnog programa vakcinacije stanovništva.
 
Oko 44 odsto stanovništva Japana je potpuno vakcinisano protiv korona virusa, ali se u Japanu i dalje širi delta soj.
 
Više od 15.800 ljudi umrlo je od korona virusa od početka epidemije u Japanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.