FOTO: Ovo je poslednji američki vojnik koji je otišao iz Avganistana

Zvaničnici SAD su saopštili da je završeno povlačenje njihovih snaga iz Avganistana gotovo 20 godina nakon napada na tu zemlju.
Invazija na Avganistan je bila odgovor na napade na Ameriku 11. septembra 2001. godine.
 
Više od 122 hiljada osoba napustilo je Kabul vazdušnim mostom uspostavljenim 14. avgusta, dan pre nego što su kontrolu nad Avganistanom ponovno preuzeli talibani, koji su pružili utočište militantnoj grupi Al kaidi, koja je optužena za napade na Njujork i Vašington 2001. godine, prenosi Index.
 
SAD i njeni NATO saveznici nisu predvideli da će talibani tako brzo preuzeti vlast i bili su prisiljeni da brzo napuste zemlju, ostavljajući iza sebe hiljade Avganistanaca koji su im pomagali.
  • Zovem se Stevo

    31.08.2021 17:07
    Inače
    Živele SAD.
  • @ovo

    31.08.2021 15:27
    To je vojska! Nije u redu samo što su u njihovoj senci ostali Britanci, odnosno (bivši) kraljevski marinac koji je spasao 200 kuca i maca. To je bio civilizacijski "statement". Mediji u Srbiji tom podvigu nisu posvetili dovoljno pažnje (ni jednu autorsku kolumnu). Zašto? Ko ih sputava? Nije vredno pomena?
  • JEVTO

    31.08.2021 12:26
    Prethodni komentar na ovaj sajt može postaviti samo neprijatelj ove zemlje. Ja sam za kritičke komentare u svemu, ali nisam za ovaj bezobrazluk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet