Ubijen terorista na Novom Zelandu, nožem napao šest osoba

Novozelandske vlasti saopštile su da su ubile nasilnog ekstremistu koji je ušao u samoposlugu u Oklandu i nožem napao i povredio šest kupaca.
Premijerka Džasinda Ardern nazvala je incident terorističkim napadom.
 
Ona je rekla da je ta osoba državljanin Šri Lanke, inspirisan grupom Islamska država, koji je došao u Novi Zeland 2011. godine.
 
Po njenim rečima, dobro je poznat nacionalnim bezbednosnim agencijama i bio je pod stalnom prismotrom. Rekla je da on, po zakonu, nije mogao da bude držan u zatvoru.
 
"Ono što se danas dogodilo je gnusno, odvratno, loše", rekla je Ardern, prenosi agencija Frans pres.
 
Okland je u strogom lokdaunu dok se bori sa novim talasom korona virusa. Većina prodavnica i kancelarija su zatvorene i ljudima je dozvoljeno da napuste domove samo da kupe namirnice, idu kod lekara ili da vežbaju. 
 
Video koji je snimio jedan posmatrač u samoposluzi zabeležio je zvuk brzog ispaljivanja deset metaka jednog za drugim.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet