VIDEO: Porfirije dočekan u Podgorici, blokiran magistralni put, Krivokapić poziva na očuvanje mira

Grupa građana probila je policijsku blokadu koja je bila na kružnom toku na ulazu u Cetinje i blokirala magistralni put Podgorica – Cetinje.
Kako javlja RTCG, građani su došli do kružnog toka, probili blokadu i prosuli šut i kamenje. 
 
Oni su kod restorana "Belveder" postavili barikadu napravljenu od guma. 
 
Uzvikivali su "Ovo je Crna Gora" i "E viva Montenegro", prenosi RTCG.
 
Zbog blokade na ulazu u Cetinje i ekipa RTS-a je sprečena da uđe u grad. 
 
Prethodno su građani na Cetinju uklonili deo zaštitne ograde ispred Dvora kralja Nikole.
 
Zaštitne ograde postavljene su na Dvorskom trgu, ali i u okolnim ulicima koje vode ka Cetinjskom manastiru, dan uoči ustoličenja mitropolita Joanikija.
 
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je još jednom sve društveno-političke aktere na očuvanje mira, od kojeg, kako kaže, ništa nije vrednije. Pozivao je sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira.
 
"Pozivam predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako već ne želi svojom voljom, onda u skladu sa svojom Ustavnom obavezom zaštite poretka da javno i jasno doprinese miru", poručio je Krivokapić na Tviteru.
 
I gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je sugrađane, ali i sve one koji će danas i sutra biti na Cetinju, da se izdignu iznad politike i da, kako kaže, slede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cenu.
 
Ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biće sutra u Cetinjskom manastiru, a prethodno će večeras u 18 časova na platou ispred Sabornog hrama u Podgorici biti dočekan patrijarh srpski Porfirije koji je stigao u Podgoricu.
 
 
 
Grupa ljudi blokirala je glavni magistralni put Podgorica - Cetinje i postavila barikadu napravljenu od guma, javlja reporterka Bete.
 
Blokiran je i sporedan izlaz sa Cetinja ka Budvi i Podgorici. Put je blokirala i grupa momaka svojim automobilima koji nose majice sa likom Svetog Petra Cetinjskog i na kojima piše "Vakat je".
 
 
Prethodno je grupa građana probila policijski kordon na ulazu na Cetinje i blokirala put.
 
I policija je blokirala put od Podgorice prema Cetinju, na izlazu iz Podgorice. Na saobraćajnici su formirane ogromne kolone.
  • Stefan

    04.09.2021 17:53
    e bre
    Ako zapale te gume pogušiće po Crne Gore.
  • Zokins

    04.09.2021 15:45
    Litije
    Eto vam vaši litijaši ili peta kolona !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet