Patrijarh Porfirije: Kad nas psuju blagosiljamo

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije ustoličen je u Cetinjskom manastiru.
"Nismo došli ovde da bilo šta otmemo, ugrozimo ili ukrademo. Došli smo da obavimo sveti čin vašeg ustoličenja. Kad nas psuju blagosiljamo. Kada budu govorili protiv vas i kada vas budu gonili uvek ćete se moliti za sve", poručio je patrijarh Porfirije tokom ustoličenja.
 
Kako je rekao, mir je potrebniji nego išta.
 
"Niste ovde da pitate ko je ko i kom narodu pripada. Ovde ste da otupljujete oštrice i spajate mostove", naveo je Porfirije.
 
Joanikije je rekao da su podele veštački izazvane.
 
"Činili smo sve da ih ne bude i da ih uklonimo ali će nam trebati dosta vremena za to. Dolaskom i time što ste podelili sa nama zabrinutost povodom događanja od sinoć pokazali ste veliku ljubav prema celom narodu Crne Gore", poručio je mitropolit Joanikije.
 
Na Cetinju od juče traju protesti onih koji su protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Od jutros su se demonstranti sukobljavali sa policijom, a patrijarh i mitropolit su u Cetinjski manastir došli helikopterom.
  • Лиманац

    05.09.2021 22:20
    Благо нама!
    Не знам ко може да види наводни клерофашизам у порукама мира.
  • otac Makarije

    05.09.2021 16:46
    Izgleda
    da veoma četo blagosiljate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.