Kina zabranila feminizirane muškarce na televiziji

Novi udarac na slobodu izražavanja dobila je Kina nakon što je predsednik Si Đinping zvanično zabranio prikazivanje 'feminiziranih muškaraca' na televiziji.
On je naredio televizijskim kućama da prestanu da promovišu vulgarne internet zvezde.
 
Ove naredbe stigle su nakon najava Komunističke partije da je naciji potrebna stroža kontrola nad poslovanjem i društvom, kao i jačanje javnog morala.
 
Kako prenosi Dejli mejl, Partija je i maloletnicima ograničila pristup igricama na tri sata nedeljno te pokušava da obeshrabri sve što bi moglo da bude preterano pridodavanje pažnje slavnim osobama. 
 
"Mediji moraju odlučno da stanu na kraj 'feminiziranim muškarcima' i drugim abnormalnim estetikama", poručila je Partija.
 
Ova odredba stigla je zbog zabrinutosti kineskih vlasti jer su na brojne kineske pop-zvezde uticali trendovi iz Južne Koreje i Japana prema kojima su muškarci mnogo feminiziraniji. 
 
Osim toga, mediji bi trebalo i da prestanu da promovišu 'vulgarne internet zvezde' i divljenje bogatstvu i slavi, smatra Partija, a više bi trebalo da bude promovisana kineska tradicionalna kultura. 
 
Osim što je internet platforma Weibo prošle nedelje ugasila hiljade računa klubova obožavatelja i vesti iz zabave, popularna glumica Žao Vei nestala je sa svih streaming platformi bez objašnjenja te je njeno ime uklonjeno iz filmova i TV programa.

Teme

kina
  • NS

    07.09.2021 09:48
    Kakvo dno! Čuj, jedan čovek rekao kako će ostali ljudi. Nači, mrš!

    Kad predsednik može da bude debil, zašto neko drugi ne može da bude isto tako ono što jeste?

    Ne ići u Kinu, ne promovisati Kinu, ne podržavati Kinu, jer, prva, osnovna i najbitnija stvar je poštovanje ljudskih prava, a to znači da čovek može i treba da bude ono što jeste.
  • LaraCroft

    07.09.2021 08:49
    Bravo..
    ..za Kinu,ali mislim da su malko zakasnili.Prepun je internet takvih,feminiziranih muškaraca baš iz te regije.Oni takvi,androgeni,a žene prikazuju u nekim suludim videima kako jedu.Barem da jedu,nego isprrd sebe stave količinu za 10 ljudi i trpaju u usta,mljackaju,žderu,jure žive hobotnice da ih skuvaju..katastrofa.To treba takođe zabraniti!
  • Лиманац

    05.09.2021 22:18
    Подржавам.
    Мушко је мушко, женско је женско.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet