Epilog haosa na Cetinju: U sukobu policije i građana povređeno 60 ljudi

Posle dvodnevnih sukoba policije i demonstranata koji su bili protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, Hitna pomoć na Cetinju saopštila je da je povređeno 60 osoba, od kojih je 20 policajaca, prenos
U Hitnoj medicinskoj pomoći obavljeno je 40 pregleda, dok su 20 osoba pregledale terenske ekipe, rečeno je Vijestima.
 
Oko 30-tak civila se žalilo na iritacije sluznice oka, nosa kao i povrede šake od dimnih bombi, i oni su posle pregleda pušteni na kućno lečenje.
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore su imali povrede različitog tipa, a četvorica su prebačeni u Opštu bolnicu.
 
U saopštenju se navodi da je šestoro zatražilo pomoć zbog povreda nastalih kamenicama, dok su dvojica zadobila povrede oka.
 
Iz Uprave policije Vijestima je saopšteno da je privedeno 14 osoba,  a da su dve uhapšene.
 
"Prilikom intervencija policije na Cetinju i upotrebe sredstava prinude, nije bilo upotrebe gumenih metaka kao što je to objavljeno u medijima.  Ukoliko neko poseduje takva saznanja, molimo da kontaktirate policiju", poručila je Uprava policije. 
 
Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović je naveo da prema trenutnim informacijama policija nije prekoračila ovlašćenja, ali, kako dodaje, ima prostora i načina da se to proveri i utvrdi.
 
Gorović je kazao da je to što je policija upotrebila hemijska sredstva bio odgovor na ono što su građani koristili.
 
"Policija je bila izložena kontinuiranim napadima uz upotrebu pirotehničkih sredstava, kamenicama, petardama, vatrometima, raznim predmetima i drugim sredstvima koji mogu da nanesu povrede. Kao odgovor na to policija je primenila fizički snagu i hemijska sredstva", saopštio je Gorović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet