Hrvati o Vulinu: Njegova specijalnost je "dolivanje ulja na vatru"

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ovih dana ponovno daje zapaljive izjave u javnosti, te promoviše svoju ideju "srpskog sveta", a za sve je povod dešavanje na Cetinju u Crnoj Gori,
Hrvati o Vulinu: Njegova specijalnost je "dolivanje ulja na vatru"
Foto: 021.rs
Vulin je tako još jednom u javnosti ponovio koncept "srpskog sveta", nove verzije velikosrpske politike, po kojoj je Beograd glavni grad svih Srba, a Srbija njihova matica, koja ima pravo mešanje mešanja u unutrašnja pitanja susednih država, a kako bi navodno zaštitila prava Srba.
 
Zapravo ne čudi što se nakon sukoba na Cetinju povodom ustoličenja mitropolita SPC-a Joanikija Aleksandar Vulin gura pred mikrofone i kamere. Njegova politička specijalnost je uvek bila "dolivanje ulja" na vatru. Sada to čini u svojevrsnom duplom pasu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji Vulinu pušta da daje sulude izjave, kakve su i za njega samog, inače sklonog suludim izjavama, ipak previše.
 
Danas je Vulin nastavio u istom tonu, odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih poslova Gordanu Grliću Radmanu, koji se, u skladu sa svojim intelektualnim kapacitetima, neki dan nakon nereda na Cetinju zapitao: 
 
"Što bi to (srpski svijet) trebalo značiti? To bismo hteli da znamo", zapitao se on.
 
Vulin je poručio da "srpski svet" nije poziv na sukobe, već je "odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, na ćutnju o zločinima u Oluji, na podsmevanje poklanim podrinjskim Srbima".
 
"Srpski svet nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da Velika Albanija ne prođe bez brane i otpora. Da, kada se Srbi u Republici Srpskoj prisiljavaju, pod pretnjom robije, da prihvate da su genocidan narod, da ih ima ko okupiti i ohrabriti da budu jedinstveni", naveo je Vulin.
 
Vulin je istakao i da je to "politički miran i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u službenu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme Crkva, a da se Srbi izvan Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihova postojanja zatiru".
  • Sve poštenjačine

    09.09.2021 11:31
    Dozvolite da primetim zato da je specijalnost SVAKOG Hrvata, bio u vlasti ili ne, dolivanje ulja na vatru protiv Srbije ili srpskog naroda. Nema jedne jedine izjave hrvatskog rukovodstva a da nije okrenuta na neki način protiv Srba, bilo u Srbiji bilo u Hrvatskoj ili drugde.
  • Ide

    08.09.2021 10:23
    Gas
    Ne znam da li su ljudi svesni koliko se Vulin forsira u medijima u poslednje vreme, a uz to je i ministar jednog od ključnih ministarstava. Nemojte se čuditi ako nam ovaj lik bude sledeći predsednik države jer sve liči na to uzimajući u obzir medijski prostor i pohvale koje dobija od AV. Nismo verovali da ovaj sadašnji predsednik može to da postane, ali uvek pomeramo granicu ludila.
  • Lektor

    08.09.2021 09:41
    Ja smislio novu reč "govnedo" pa molim da me zapamtite uz Dositeja i Vuka Karadžića!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet