Evropski sud: Poslednji bugarski kralj nema prava na restituciju kuće

Evropski sud za ljudska prava odlučio je da poslednji bugarski kralj Simeon II i njegova sestra Marija Luiza Borisova nemaju pravo na restituciju jedne lovačke kuće i letnje rezidencije.
Celokupna nepokretna imovina bugarske kraljevske porodice 1947. godine je postala vlasništvo države, a Simeon II i njegova sestra odlučili su da traže da im se vrate dve kuće nakon što je 1998. godine sud u Bugarskoj zaključio da odluka o oduzimanju imovine nije bila u skladu sa pravom svojine, preneo je Politiko.
 
Simeon II je postao kralj kao devetogodišnjak 1943. godine i vladao je u naredne dve i po godine, a potom je 2001. bio premijer Bugarske.
 
Tada je u svoj posed vratio svu izuzetno vrednu nepokretnu imovinu, da bi sada Sud za ljudska prava saopštio da nema pravo da traži lovačku kuću na planini Rila i letnju rezidenciju u Sitnjakovu.
 
U saopštenju suda se navodi da država nema obavezu da mu vrati te nekretnine zbog toga što u vreme kada ih je oduzela nije ratifikovala Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.
  • ImRe

    08.09.2021 08:24
    Šta mi čekamo
    Sve su prepustili "kralju" iako su opljačkali narod i pobegli.
  • Zis

    08.09.2021 07:35
    Zis
    Ja im nebi nista dao kao i ovom nasem "kralju"! Sve oduzmite,zauvek i ovako niko tu nista,nije zaradio vec je to pravljeno od narodnih para i znoja! Monarhija je najvece zlo za svaki narod! Prica bog na nebu,kralj na zemlji...je za maloumne ljude! Zasuci kralju rukave pa rmbaci,da vidim koliko ces zaraditi za zivota? Marsssss........!!!
  • 9

    08.09.2021 07:24
    Ima li taj sud
    bilo kakve ingerencije u smrdiji ?
    Imamo i mi nekih zanimljivih slučajeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet