Desetine stranih državljana evakuisane danas iz Avganistana

Desetine državljana zapadnih zemalja odletele su iz Kabula putničkim letom, što je prva masovna evakuacija iz Avganistana otkako su američke i NATO snage napustile tu zemlju.
Današnja evakuacija, prva od 31. avgusta, predstavlja veliki iskorak nakon turbulentne koordinacije po tom pitanju između SAD i novih avganistanskih vladara talibana.
 
Talibani su naveli da će dozvoliti izlazak iz zemlje strancima i Avganistancima sa validnim putnim dokumentima, ali se sumnja u to obećanje javila usled višednevnog odlaganja evakucije.
 
Desetine osoba koje su napustile Avganistan evakuisane su avionom Katar ervejza za Dohu.
 
Visoki američki zvaničnik rekao je da na letu ima Amerikanaca i ljudi sa "zelenom kartom", odnosno stalnim boravištem u SAD, ali i državljana drugih zemalja među kojima su Nemačka, Mađarska i Kanada.
 
Otkako su talibani sredinom avgusta zauzeli Kabul i time preuzeli kontrolu nad gotovo celim Avganistanom, iz te zemlje je do kraja avgusta evakuisano više od 120.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet