U nemačkoj pokrajini za vreme karantina nema plate za nevakcinisane

U nemačkoj pokrajini Baden Virtenberg od srede stupa na snagu mera da nevakcinisani, ako obole od korona virusa i moraju u karantin, za to vreme neće primati platu.
U nemačkoj pokrajini za vreme karantina nema plate za nevakcinisane
Foto: Pixabay (ilustracija)
Takvu meru, koja će teško pogoditi nevakcinisane, žele da preuzmu i druge nemačke pokrajine - Severna Rajna Vestfalija, Hesen, Donja Saksonija i Meklenburg-Prednja Pomeranija.
 
Ministar zdravlja Bavarske Klaus Holeček rekao je da oni koji se nisu vakcinisali, a ne postoje zdravstveni razlozi za neprimanje vakcine, prema njemu, nemaju pravo na platu tokom karantina.
 
"Ne može biti da društvo za njih plaća", poručio je on čime najavljuje i da bi ta pokrajina mogla da se priključi usvajanju ove mere.
  • odlicno....

    13.09.2021 14:13
    Znaci li to da za alkoholicara nema plate dok se leci od ciroze jetre? Za pusaca nema plate dok se leci od respiratornih probelma?
    Sve je to stvar izbora - vakcinisati se ili ne, piti ili ne, pusiti ili ne....
  • Halion

    12.09.2021 22:53
    @Rada
    Joj. Nije fora u slobodi da se ne vakcinišeš. Vakcinisan sam, sa dve doze AstraZeneke. Vakcinisaću se trećom čim bude trebalo. Smatram da vakcinacija treba da bude obavezna. Ali isto tako mi je apsolutno strašno što vlast može da dođe i ucenjuje sopstveni narod jer ne može na drugi način da ih natera na nešto što je protivustavno.

    Ustav je najviši pravni akt, i predstavlja (ili bi trebao da predstavlja) volju čitavog naroda. Dakle, narod se *složio* da je *protivustavno* i *pogrešno* terati nekoga na vakcinaciju, a vlada ovim otvoreno nalazi načine da tera ljude da se vakcinišu protiv svoje volje - dakle idu protiv volje sopstvenog naroda. Ako mogu u ovom slučaju da idu protiv volje sopstvenog naroda, gde onda još mogu? Gde onda povlačimo granicu?

    Hoćete obaveznu vakcinaciju? Ajde da menjamo ustav. Ajde da ČITAV narod kaže šta misli o obaveznoj vakcinaciji. Je l' većina za nju? Odlično, vakcinišemo se svi inače plaćamo kazne. Je l' većina nije za nju? Okej, onda ko hoće može, ali NIKOGA ne možemo da teramo.

    Ovako, i samo ovako, postoji vladavina naroda. Sve ostalo je diktatura. Nadam se da sam ti malo pojasnio.
  • Rada

    12.09.2021 11:41
    Logično
    Za slobodu život se daje, pa što ne bi jedna plata?
    Podržavam ovu meru, u potpunosti.

    Ovi što brane svoju slobodu izbora da se ne vakcinišu, nek počnu da plaćaju u evrima za tu slobodu. Taman da vidimo u kolikom procentu antivaksera je to princip, a u kolikom čist bullshit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.