Protest na Cetinju: "Ovo nije Srbija"

Nekoliko hiljada građana protestovalo je danas na Cetinju nakon što je 5. septembra u tom gradu ustoličen mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Joanikije.
Protest na Cetinju: "Ovo nije Srbija"
Foto: Pixabay
Ne zna se tačno ko je organizator, a u proglasu se navodi "građani Cetinja". Na skupu su bili pojedini funkcioneri opozicione Demokratske partije socijalista i drugih opozicionih stranaka.
 
Građani su bili okupljeni na glavnom gradskom trgu. Između trga i Cetinjskog manastira je postavljena metalna ograda.
 
Istoričar Boban Batrićević kazao je na skupu da je prošlo sedam dana od "agresije na prijestonicu". Okupljeni su to ispratili skandiranjem "Izdaja".
 
"Grad su nam, po nalozima tuđe države, zasuli šok bombama. Suzavac i teror govorili su jezik sile i jezik mržnje. Za razliku od njih, mi smo, i 5. septembra i danas, odlučni da govorimo jezikom mira i tolerancije", kazao je Batrićević.
 
Okupljeni su nosili transparente na kojima je i na engleskom jeziku bilo ispisano "Ovo nije Srbija", "Mi ne želimo rat već slobodu i integritet", "SAD mi tražimo vašu pomoć – Crna Gora biti ili ne biti".
 
Sklandirali su "Nije ovo Srbija", "Izdaja, izdaja", "Za ovaj grad nije umreti greh". 
  • Tulipan

    14.09.2021 13:26
    sirotinja jede biftek(crveno )
    Ni Vojvodina nije Srbija,ali "Kosovo je srce Srbije".Sve u "Ime naroda " , a u svoje prezime!
  • Posmatrac

    13.09.2021 15:31
    Hitlerovim stopama
    Ja ne razumem ko njima sta brani niti sta im tacno smeta. Po meni je ovo najnizi nivo jadnosti od osnivanje crnogorske drzave, ono kad vecinsko stanovnistvo u spostvenoj drzavi smatra sebe ugrozenim od strane neke manjine i trazi sta tacno?! Veca prava za sebe ili manja prava za druge nacije? Kako se to bese zove, sram ih bilo!
  • Podbarac

    13.09.2021 13:49
    Obaška pasoše
    i vize i za njih i za nas - pa kom obojci kom opanci.

    A što se tiče Joanikija i Cetinjskog manastira, on je Crnogorac, a mananstir je Crnogorske Mitropolije već vekovima. Tu je kraj svake priče i za EU i za US. Sem ako neće da k'o nekad oduzimaju sve bogomolje - ali to u NATO zemlji više neće moći!

    Ako treba manastir novoj crnogorskoj crkvi, nek' ga sazidaju!

    Bez obzira na rasplet - ponavljam: Uvesti pasoše! Ako ništa drugo, a ono da se bar zna ko'lko ih ima ovde na "studijama"...

    Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet