Svedok na suđenju Netanjahuu poginuo u avionskoj nesreći

U padu aviona kraj Grčke poginuli su nekadašnji zamenik direktora Ministarstva komunikacija Haim Garoni, koji je svedok na suđenju za korupciju bivšem premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu.
Takođe, u padu aviona je poginula i Garonijeva supruga Esti.
 
Uzrok pada aviona Cesna 182 koji je poleteo sa malog aerodroma u Haifi nije poznat, ali su po svoj prilici na nesreću uticali tehnički problemi pre poletanja. Avion je nestao sa radara oko 20 sati po izraelskom vremenu.
 
Lokalni mediji su izvestili da su tri broda krenula na mesto pada, uključujući brod obalne straže i ribarski čamac, a poleteo je i helikopter grčkih vazduhoplovnih snaga.
 
Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja i mito u tri korupcionaška slučaja.
 
Jedan od njih nazvan Slučaj 4000 odnosi se na promovisanje propisa koji su obezbedili stotine miliona dolara vlasniku telekomunikacionog giganta Bezeka, Šaulu Eloviču, u zamenu za pozitivno izveštavanje na popularnom novinskom sajtu kompanije.
 
Svedočenje Garonija trebalo je da bude fokusirano na donošenje propisa.
 
On je navodno leteo u Severnu Makedoniju, a avion je pao kraj ostrva Samos u Egejskom moru, gde je navodno trebalo da se snabde gorivom, preneli su izraelski mediji.
 
Rođak poginulog rekao je da je on voleo da leti i da je često leteo u inostranstvo, te da je bio odgovoran pilot, tako da ne može da shvati šta se desilo.
  • Марина

    15.09.2021 13:13
    Где би нам крај био да смо паметни, јединствени и ефикасни као Израелци?
  • Mitke 83

    14.09.2021 12:24
    D
    I kod tebe pamet kratka..
  • D

    14.09.2021 10:48
    .
    Kod nas, za sada, samo razbijaju automobile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.