Lavovi i tigrovi u zoo vrtu u Vašingtonu imaju koronu

Šest lavova i tri tigra zoološkog vrta u Vašingtonu testirani su pozitivno na koronavirus i dobili su tretman za njihove simptome, saopštili su zvaničnici zoo vrta.
Lavovi i tigrovi u zoo vrtu u Vašingtonu imaju koronu
Foto: Pixabay
"Prošlog vikenda čuvari su primetili pad apetita, kašljanje, kijanje i apatiju kod šest aftričkih lavova, jednog sumatranskog i dva sibirska tigra koji su testirani pozitivno na kovid-19 u preliminarnim testovima", naveo je zoo vrt u saopštenju.
 
Narednih dana se očekuju rezultati testova da potvrde taj nalaz.
 
Zaražene životinje leče se antiflmatornim lekovima, lekovima protiv mučnine i antibioticima zbog rizika od pneumonije. Zvaničnici vrta istakli su da javnost nije u opasnosti pošto postoji znatna razdaljina između staništa životinja i posetilaca.
 
Ni jedna druga životinja u vrtu nije pokazala znake infekcije, dodali su.
 
Vakcinacija životinja
 
Više američkih zooloških vrtova, uključujući i onaj u Vašingtonu, najavili su u utorak da pokreću kampanju vakcinacije životinja koje su podležne inficiranjem kovidom-19.
 
Pored divljih mačaka i majmuni su već bili pogođeni virusom širom zemlje, tako je više gorila u zoološkom vrtu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji testirano pozitivno na kovid prošle nedelje.
 
Da bi predupredili zarazu, životinje u zoološkom vrtu u Vašingtonu će biti vakcinisane narednih meseci serumom koji je razvila specijalizovana firma Zoetis.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet