Prvi rezultati izbora: Jedinstvena Rusija osvojila 49,42 odsto glasova

Partija Jedinstvena Rusija, lojalna predsedniku države Vladimiru Putinu, osvojila je 49,42 odsto glasova na parlamentarnim izborima, nakon prebrojanih 80,1 odsto glasačkih listića.
To pokazuju podaci Centralne izborne komisije (CIK).
 
Na drugom mestu je Komunistička partija sa 19,28 odsto, a slede Liberalno demokratska partija Rusije koja je osvojila 7,55 odsto, Pravedna Rusija sa 7,37 odsto i stranka Novi ljudi sa 5,37 odsto, prenela je agencija Tas.
 
U parlament će ući tih pet stranaka koje su prešle cenzus od pet odsto.
 
Cenzus nisu prešle Stranka rasta sa osvojenih 2,53 odsto, Građanska platforma 1,33 odsto, Jabloko sa 1,1 odsto i ostale partije koje su dobile manje od jedan odsto glasova.
 
Reč je o rezultatima za 225 poslanika Državne dume koji se biraju po proporcionalnom sistemu, odnosno putem lista, dok će preostalih 225 članova donjeg doma parlamenta biti izabrano po većinskom principu, individualnim nadmetanjem kandidata.
 
Izbori za Državnu dumu održani su u Rusiji od 17. do 19. septembra.
  • Mile rent-a mozak

    20.09.2021 16:54
    Dođi, bre, Vladimire ovde, da naučiš kako da dobiješ 75% glasova.
  • Sremac

    20.09.2021 13:11
    Ko je ocekivao drugaciji ishod ovih izbora taj je glup i naivan.

    Sta mislite ko ce da pobedi na izborima u Srbiji?!

    Hehehe ...
  • Užas

    20.09.2021 08:27
    Video sam snimke kamera sa izbornih mesta, pa oni i dalje kradu glasove kao da je 13. Vek. Čovek bi pomislio da su malo napredovali na tom polju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.