MUP Kosova: Od sutra privremene dozvole za tablice u centrima za registraciju

Od sutra građani mogu preuzeti privremene dozvole za tablice u svim Centrima za registraciju vozila, saopštila je kosovska policija.
U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju nastavka informisanja javnosti i istovremeno omogućavanja slobodnog kretanja građana, nakon isteka sporazuma od 14. septembra 2016. godine, obaveštava građane da pored mogućnosti preuzimanja privremenih tablica Republike Kosovo na svim graničnim prelazima, od sutra u podne tablice mogu preuzeti i u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu.
 
"Dok građani koji nastavljaju da voze na izlazu iz Republike Kosovo u pravcu Srbije, mogu koristiti srpske tablice, ali na ulazu i u saobraćaju unutar Republike Kosovo moraju koristiti privremene tablice Republike Kosovo, u skladu sa današnjom odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.
 
Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalaze u neposrednoj blizini dva prelaza na Severu Kosova – Jarinju i Brnjaku. Kako je saopštila kosovska policija, tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biće oduzete, dok vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje, o čemu su vlasti u Prištini prethodno obavestile i srpsku policiju. 
 
Srbi sa severa Kosova su blokirali put ka Jarinju, a predsednik Srpske liste Goran Rakić zatražio je reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Evropske unije. O dešavanjima na Kosovu, koje je opisao kao "tešku krizu" govoriće Vučić u 18 sati.
  • Бане

    20.09.2021 18:47
    Ма чим направимо аутопут до Приштине има да крену мед и млеко.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.