Zbog korone ponovo otkazana ceremonija dodele Nobelove nagrade

I ove godine otkazana je ceremonija dodele Nobelovih nagrada.
Zbog korone ponovo otkazana ceremonija dodele Nobelove nagrade
Foto: Pixabay
Iz Nobelove fondacije najavljeno je da će laureatima nagrade biti uručene u njihovim zemljama.
 
Tradicionalne svečanosti su i prošle godine zamenjene digitalnom proslavom, u trenutku kada je pandemija besnela Evropom i ostatkom sveta.
 
"Mislim da bi svi voleli da se pandemija kovida-19 završi, ali mi još uvek dotle nismo stigli", navodi se u saopštenju Nobelove fondacije i izražava nada da će biti upriličena mala lokalna dodela nagrada uprkos tome što laureati nisu prisutni, prenosi agencija Rojters.
 
Nobelova fondacija je saopštila da će se ceremonija emitovati na televiziji i uživo prenositi putem digitalnih platformi za Nobelovu nagradu.
 
Ovogodišnje Nobelove nagrade, dodeljene za dostignuća u medicini, fizici, hemiji, književnosti, miru i ekonomiji, biće objavljene od 4. do 11. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.