Zbog Babiša 30 gradova u Češkoj obmotano izvršiteljskim trakama

Fontane, spomenici ili železničke i autobuske stanice u 30 čeških gradova osvanule su danas obmotane žutim izvršiteljskim trakama sa napisom "zaplenio ANO-FERT".
U pitanju je vid demonstracija protiv vladajuće stranke ANO češkog premijera Andreja Babiša i njegovog agro i hemijskog koncerna Agrofert. Kako to izgleda pogledajte OVDE.
 
Tim činom, kao i kada je u Pragu "zaplenjen" i spomenik svecu zaštitniku češkog naroda, Sv. Vaclavu na istoimenom trgu, građanska inicijativa Milion trenutaka za demokratiju želi da upozori da će se, ako Babiš pobedi na parlamentarnim izborima 8. i 9. oktobra još pogoršati, kako su kazali "toksična kontrola Agroferta nad državom".
 
"Pored poljoprivrednog zemljšita, šuma, preduzeća prehrambene industrije, klinika i državnih uprava u toj distopijskoj viziji budućnosti, pohlepa premijera Babiša i njegovog ANO-ferta progutala je svaki ugao ove zemlje. I trake su simbol toga", kazao je danas medijima potpredsednik Milion trenutaka za demokratiju Jirži-Jakub Zevl.
 
Milion trenutaka za demokratiju od 2017. godine protestuje protiv premijera Babiša i upozorava na njegove afere, kao što je sukob interesa kada je premijerov koncern jedan od najvećih korisnika dotacija u zemlji ili optužbe za zloupotrebu evropskih dotacija za Babišovu porodičnu farmu Rodino gnezdo, zbog koje Babišu preti sud.
 
Zbog Babišovog sukoba interesa Češkoj preti da joj Evropska unija zamrzne sredstva za inače odobreni Nacionalni plan obnove posle pandemije kovid19 ukoliko se premijerov sukob interesa ne reši.
  • Copy paste

    27.09.2021 11:38
    Smrdija
    Ovako možemo i mi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet