Crna Udovica čeka smrtnu kaznu - cijanidom otrovala najmanje trojicu muževa

Godine 2013. Isao Kakehi (75) bio je dobrog zdravlja i zaljubljen u Čisako Kakehi, tada 67-godišnjakinju koju je upoznao preko agencije za upoznavanje.
Nakon dva meseca par se venčao i živeo zajedno, mnogi bi rekli idiličnim životom, u gradu Muku, u regiji Kjoto. Kobne večeri pripremali su tradicionalne rižine kolačiće.
 
Nažalost, Isao nije doživeo novu godinu jer je 28. decembra postao četvrta i poslednja žrtva japanske Crne Udovice, piše CNN.
 
Danas 74-godišnjakinja osuđena je za ubistvo trojice partnera i za pokušaj ubistva četvrtog. S ubistvima je počela 2007. godine, kada je imala 61 godinu. Uhapšena je tek 2014. godine. Tri godine kasnije osuđena je na smrtnu kaznu nakon jednog od najdužih sudskih procesa u japanskoj istoriji. 
 
Žalba na presudu odbijena je u junu ove godine. 
 
"Služila se agencijama za upoznavanje kako bi dolazila u kontakt sa starijim žrtvama, pa bi ih, nakon što bi stekla njihovo poverenje, otrovala", rekla je sudija u njenom slučaju.
 
U prvi brak stupila je 1969, s 23 godine, a muž je umro 1994. godine nakon bolesti. Bila je udovica sve do 2007, kad je ušla u vezu sa 78-godišnjim Tošiakom Suehirom. Ister godine, 18. decembra,  na ručku s njegovom decom dala mu je pilulu cijanida. Nakon samo 15-ak minuta srušio se, a do dolaska hitne pomoći bio je na samrti. Lekari su uspeli da mu spase život, a umro je godinu i po dana kasnije od posledice druge bolesti. 
 
Godine 2011. upoznala je Masanorija Hondu, 71-godišnjaka dobrog zdravstvenog stanja. Iako je bolovao od "blažeg oblika" dijabetesa, bavio se rekreativnim aktivnostima. Ušao je u vezu s Crnom udovicom, a prijateljima su rekli i da planiraju da se venčaju.
 
Devetog marta 2012. Crna Udovica srela se s Hondom u prodavnici. Honda je nakon toga, istog dana, izgubio svest tokom vožnje motocikla, a nakon dva sata lekari su konstatovali njegovu smrt. Dokazi su kasnije pokazali da je Čisako dva meseca pre njegove smrti započela romantičan odnos s drugim muškarcem. 
 
Minoru Hioki, 75-godišnjak koji je preživeo rak pluća, 2013. godine planirao je da započne novi život. Do avgusta iste godine zaljubio se u Kakehi i u porukama joj pisao "da želi s njom da bude zauvekk". U septembru mu je dala pilulu cijanida. Kako je par redovno konzumirao lekove, ubici je bilo lako da ubaci cijanid među lekove pa je Hioki izgubio svest. 
 
Do dolaska hitne pomoći njegovo stanje je bilo pogoršano, gušio se i bio u bolu. Kakehi je slagala lekare tvrdeći kako pati od uznapredovalog raka pluća i odbila je njegovo lečenje, a on je umro u roku od dva sata. 
 
Već u novembru 2013. godine bila je u braku s Isaom Kakehijem, a samo nekoliko nedelja kasnije umro je od zastoja srca. Kao većina žrtava, umro je nakon večere s Crnom udovicom, a njegova smrt izazvala je sumnje.
 
Autopsija nije učestala procedura u Japanu, ali je u ovom slučaju izvedena zbog učestalih smrti partnera Kakehi. Ubrzo su istražitelji u njenom stanu pronašli prazne kapsule lekova u koje je stavljala cijanid, kao i tragove cijanida.
 
Dva meseca kasnije priznala je trovanje Honde, Hiokija i Suehira pilulama cijanida. Sumnja se da je kriva za smrt još četvorice muškaraca, ali istražitelji nikad nisu pronašli čvrste dokaze za to.
 
Nejasno je šta ju je tačno teralo na sva ubistva. Njena odbrana žalila se na nedoslednosti u njenim iskazima, tvrdeći da pati od demencije. Odbrana je izgubila slučaj i Crna Udovica je osuđena na smrt. 
 
Kazna će se izvršiti u roku od šest meseci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.