Hakeri napali server Kliničkog centra Republike Srpske, meta i imejl adrese u kabinetu direktora

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci saopštio je da je izvršen hakerski napad na server ove zdravstvene ustanove.
Hakeri napali server Kliničkog centra Republike Srpske, meta i imejl adrese u kabinetu direktora
Foto: Pixabay
Hakerskim napadom pogođene su službene imejl adrese saradnika za informisanje, sekretarice generalnog direktora i nekih članova Uprave, objavljeno je sinoć na "Fejsbuk" stranici UKC-a.
 
"Obavještavamo predstavnike medija i javnosti da Služba za informisanje UKC-a do daljeg ne prima, niti može odgovarati sa službene imejl adrese", navodi se u objavi.
 
Iz UKC-a obaveštavaju predstavnike medija da će im se javljati sa alternativnih imejl adresa i putem službenog Fejsbuk naloga ove zdravstvene ustanove dok ne uspostave stalni alternativni kanal.
 
U saopštenju se dodaje da će UKC o hakerskom napadu koji je počeo juče oko 18.10 časova obavestiti i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.
  • Mentol

    03.10.2021 12:27
    Ma sigurno su hakeri. Oni čereče mejlove. Verovatno one oko nabavke kiseonika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet