Nova pravila u Izraelu, bez kovid propusnica ostaju oni koji nisu primili treću dozu vakcine

U Izraelu su stupila na snagu nova pravila za izdavanje zelenih propusnica, pa će gotovo dva miliona Izraelca ostati bez njih jer nije primilo treću, buster dozu vakcine protiv kovida-19.
Nova pravila u Izraelu, bez kovid propusnica ostaju oni koji nisu primili treću dozu vakcine
Foto: Pixabay
Počev od danas zelena propusnica će važiti šest meseci od poslednje doze vakcine, a to je promena koja će uticati na između 1,7 i 1,9 miliona Izraelaca, javljaju izraelski mediji.
 
U isto vreme policija će pojačati kontrolu dokaza o vakcinisanju na mestima okupljanja i u gradovima sa visokom stopom infekcije.
 
Sve postojeće zelene propusnice više ne važe i Izraelci moraju da nabave nove preko veb-sajta Ministarstva zdravlja ili aplikacije koje su postale dostupne posle ponoći.
 
Na osnovu novih, prilično komplikovanih pravila oni koji su se oporavili od kovida-19 moraju da prime jednu dozu vakcine da bi dobili propusnicu.
 
Ta propusnica počinje da važi nedelju dana od primanja poslednje doze koja se traži i to u narednih pola godine.
 
To znači da je mogu dobiti oni koji su se oporavili kovida i oni koji su vakcinisani posle oporavka pre manje od šest meseci.
 
Oni koji su primili drugu dozu vakcine posle 3. oktobra dobiće propusnicu nedelju dana posle vakcinisanja Fajzerom i dve nedelje posle vakcinisanja Modernom.
 
Propusnicu će dobiti i deca mlađa od 12 godina koja pokažu negativan PCR test.
 
Takav dokument omogućava pristup mnogim javnim mestima i događajima uključujući restorane i muzeje.
 
Privremena propusnica može da se dobije na osnovu negativnog testa na virus, koji se plaća sem u slučaju da osoba ne može da se vakciniše.
  • Vertigo

    03.10.2021 11:02
    Poenta
    Ovo bi bilo protivustavno. Kada bi Izrael imao ustav. A, nema ga. Niti ga je ikada imao, za sedamdeset i kusur godina postojanja. Dok, sa druge strane, Izraelci svima sole pamet po pitanju demokratije, ljudskih prava i poštovanja ustava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet