Protesti u Brazilu protiv Bolsonara, na ulicama udružena opozicija, sindikati...

Više hiljada ljudi protestovalo je na ulicama brazilskih gradova protiv predsednika Brazila Žaira Bolsonara.
Proteste, koji su održani tačno godinu dana pred izbore u toj zemlji, organizovale su opozicione stranke i sindikati, prenosi BBC.
 
Bolsonarova popularnost je u opadanju, a stanovnici Brazila su nezadovoljni kako on rukovodi krizom izazvanom pandemijom korona virusa.
 
U toj zemlji je od kovida-19 umrlo oko 600.000 ljudi.
 
Najveći skupovi održani su u Rio de Žaneiru, Sao Paulu i Braziliji. Iako su pozivi na proteste upućeni u 167 brazilskih gradova, okupljanja su organizovana u 24 od 27 brazilskih država, odnosno u 84 grada, među kojima je 14 glavnih gradova.
 
Neki lideri desnice i desnog centra pridružili su se protestnim skupovima kako bi upozorili na posledice privredne krize u zemlji, iako nisu podržali poziv na smenu predsednika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet