Deset tona nafte iscurelo nadomak Kalifornije, pomor ribe i ptica

Veliko curenje nafte iz podvodnog naftovoda nedaleko od obale južne Kalifornije prouzrokovalo je masovni pomor ribe i biljnog sveta.
Stručni timovi pokušavaju da postave prepreke kako bi se sprečilo da nafta stigne do zaštićenog močvarnog predela.
 
Najmanje 98.000 litara nafte izlilo se u teritorijalne vode Okruga Orandž, saopšteno je iz Gradske uprave Hantington Biča, preneo je AP.
 
Los Anđeles Tajms je objavio da je registrovan veliki broj uginulih riba i ptica, a stručni timovi, zajedno za Obalskom stražom, ubrzano postavljaju prepreke i plutajuće barijere u pokušaju da spreče da nafta stigne do močvara i Ekološkog rezervata Bolsa Čika.
 
Plovidba je trenutno zabranjena od pristaništa u Hantigton Biču do reke Santa Ana u dužini od oko šest i po kilometara, a danas je otkazan završni dan tradicionalnog "Pacifik vazduhoplovnog mitinga", koji svake godine privuče na hiljade posmatrača.
 
U saopštenju Gradske uprave Hantington Biča navodi se da curenje nafte nije potpuno zaustavljeno, ali su stručne ekipe zatvorile najveći deo pukotine na naftovodu i nastavljaju radove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet