Blumberg: Zakerberg izgubio sedam milijardi dolara za nekoliko sati

Bogatstvo osnivača Fejsbuka za samo nekoliko sati umanjeno je za sedam milijardi dolara zbog višesatnog prekida rada popularne mreže, piše Blumberg.
Blumberg: Zakerberg izgubio sedam milijardi dolara za nekoliko sati
Foto: Pixabay
Ovaj list dodaje da su akcije popularne mreže samo danas pale za pet odsto, dok su od septembra za čitavih 15 odsto, prenosi Nova.rs.
 
Samo od 13. septembra, Zakerberg i Fejsbuk izgubili su više od 13 milijaradi dolara, kada je vrednost ove kompanije iznosila 140 milijardi dolara. Sada vrednost ove kompanije iznosi blizu 121 mililjardu dolara, čime je vlasnik Fejsbuka po bogatstvu pao na peto mesto iza Bila Gejtsa, prenosi portal.
 
Sve ovo dešava samo dan pošto je Frensis Hogen, uzbunjivačica iz Fejsbuka, otkrila u jednom intervjuu da ova društvena mreža daje prednost profitu nad javnim dobrom. Svoje tvrdnje potkrepila je sa više od deset hiljada stranica internih istraživanja i dokumenata.
 
Frensis je 37-godišnjakinja koja je radila kao menadžerka proizvodnje u Fejsbuku.
 
Bavila se pitanjima integriteta u kompaniji. Kaže da dokumenti pokazuju je Fejsbuk upućen u to da se njegove platforme koriste za širenje mržnje, nasilja i dezinformacija, ali da kompanija nikada nije reagovala, već prikrivala dokaze, piše CNN.
  • mamam

    05.10.2021 06:23
    jaoooojjjj
    Evo, gorke suze ronim...ne mogu da se smirim .....ccccc
  • 021

    04.10.2021 23:43
    Bilo bi lepo da sve izgubi.
  • jedva čekam

    04.10.2021 23:39
    Još dan dva i bankrotiraće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet