Otvaranje Italije od ponedeljka, cela zemlja u "beloj zoni", 80 odsto vakcinisanih

Zelena propusnica, maske, 80 odsto imunizovanih građana i dnevni broj novozaraženih oko 3.000 na 60 miliona stanovnika, doveli su do toga da Italija donese odluku o povratku skoro normalnom životu.
Otvaranje Italije od ponedeljka, cela zemlja u "beloj zoni", 80 odsto vakcinisanih
Foto: Pixabay
Otvaraju se pozorišta, bioskopi i muzeji sa 100 odsto kapaciteta.
 
Italija se vraća društvenom životu i bliskosti jer je njihova vlada otišla čak i dalje od preporuka kriznog štaba, te odlučila da Italija može potpuno da se otvori. Skoro.
 
Naime, što se tiče bioskopa, pozorišta, koncerata i muzeja, publika može u potpunosti da se vrati u sale i galerije ukoliko poseduje Zelenu propusnicu, maske u zatvorenom a ukinuta je distanca od jednog metra.
 
Dobra vest je stigla i za vlasnike diskoteka koje su zatvorene već godinu i po dana i koji će moći da popune 50 odsto od svog kapaciteta. Što se sporta tiče u sportskim salama dozvoljeni kapacitet je od 60 odsto, a na stadionima 75 odsto.
 
Sa Zelenom propusnicom je dakle moguće vratiti se normalnom životu, što ne važi za mlađe od 12 godina kao i za osobe koje ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga. Maska je obavezna u svakom zatvorenom prostoru.
 
Ovim dekretom kojim se građani Italije skoro potpuno vraćaju normalnom životu, vlada je dodala i veće sankcije, a kontrole će biti pojačane od 15. oktobra, kada će Zelena propusnica biti obavezna na svim radnim mestima.
 
"Kampanja vakcinacije dala je svoje rezultate i naša zemlja je u stanju da se vrati normalnom životu", izjavio je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca.
 
Dakle zemlja se vraća u normalnost, bar za one koji poseduju Zelenu propusnicu, dok će oni koji ne žele da se vakcinišu morati da odustanu od mnogih stvari osim ukoliko ne budu želeli da izdvajaju oko 200 evra po osobi ne bi li se stalno testirali na kovid što je, pored vakcinacije, jedan od uslova da se dobije Grin pas.
 
Italije se od ponedeljka čitava vraća u "belu zonu", a ukoliko bi se neki od regiona vratio u žutu, primenjivaće se mere restrikcija kao i do sada.
  • mama

    14.10.2021 11:54
    nebitno
    koliko se zarazilo, bitno je koliko je zavrsilo na intenzivnoj! niko ne tvrdi da se ne moze zaraziti 100% ako si vakcinisan, narocito sa novim sojevima, ali vecina zavrsi sa laksom klinickom slikom. Kao pojas u autu - mozes se povrediti ali ti glavu moze sacuvati. Ali ko moze Srbinu da naredi. Ne umire se od korone nego od gluposti!
  • NN

    14.10.2021 10:53
    Vratili se "normalnom zivotu" ha ha, kakva sprdnja.
  • pera mrmot

    13.10.2021 12:34
    @Milano
    a jel bilo katolika? shaim se ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet