Zajednička akcija crnogorske i španske policije: U Valensiji uhapšeno osam osoba

Crnogorska policija je saopštila da je, zajedničkim radom sa španskom policijom, omogućila hapšenje osmorice osumnjičenih za uzgoj marihuane, među kojima je i četvoro crnogorskih državljana.
Zajednička akcija crnogorske i španske policije: U Valensiji uhapšeno osam osoba
Foto: Pixabay (ilustracija)
U okviru međunarodne istrage kodnog naziva "Bubestis", pronađena je kriminalna grupa za koju se sumnja da se na području španskog grada Valensije, u mestu Alginet, bavila proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane.
 
MUP Crne Gore saopštio je da je razmenom operativnih podataka utvrđeno da više osoba poreklom iz Crne Gore od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, a da su u Alginetu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu naprave laboratoriju za uzgoj marihuane. 
 
Kada je španska policija utvrdila da ove osobe sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres, u kojem je, pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.
 
Daljim pretresom prostorija koja su te osobe koristile u Valensiji pronađeno je još sedam kilograma marihuane, 10.000 evra, a zaplenjeno je i luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.
 
Uhapšen je D.B. (35) iz Podgorice, koji poseduje i državljanstvo Australije, koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.
 
Takođe su uhapšeni V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

Teme

droga
  • Bauštelac

    10.10.2021 23:06
    @C
    Prodro si suštine stvari...to je esencija svega...
  • C

    10.10.2021 08:59
    C
    Kod nas je do 900kg dozvoljeno! I ovi kriminalci neznaju gde da idu!
  • 3OPAH

    09.10.2021 18:20
    Neiskusni
    Da su gajili u Srbiji dobili bi obezbeđenje od države a verovatno i kuću na selu za podsticaj poljoprivredne proizvodnje. I predsednik bi ih branio na TV.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet