VIDEO: Vulkan na La Palmi izbacuje komade lave veličine trospratnice

Blokovi lave veliki kao trospratne zgrade kreću se niz padinu vulkana Kumbre Vijeha, a vulkan je počeo da ih izbacuje nakon urušavanja severnog dela vulkanske kupe.
"Urušavanje severnog dela vulkana Kumbre Vijeha uzrokovalo je oslobađanje velikih blokova materijala i pojavu novih tokova koji prolaze kroz već evakuisana područja", napisano je u objavi na Tviteru španskog Odeljenja za nacionalnu bezbednost.
 
Reke lave temperature do 1240 stepeni Celzijevih uništile su poslednje zgrade koje su ostale u selu Todok, objavio je Institut za vulkanologiju Kanarskog otočja na Tviteru.
 
Lava je od 19. septembra uništila 1.186 zgrada i 493 hektara zemljišta.
 
 
Oko 6.000 ljudi evakuisano je iz svojih domova na ostrvu La Palma, koje ima oko 83.000 stanovnika.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet