Rusija prekida rad svoje misije pri NATO, kao i misije NATO u Moskvi

Rusija je objavila da prekida rad svog predstavništva pri NATO, kao i rad misije Alijanse u Moskvi, posle odluke Alijanse da oduzme akreditacije osmorici Rusa, optuživši ih za špijunažu.
"Posle nekih mera koje je NATO preduzeo, ne postoje više osnovni uslovi za zajednički rad", rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
 
Lavrov je naveo da, kao odgovor na oduzimanje akreditacija za osmoro saradnika ruske Misije pri Alijansi, Rusija od 1. novembra obustavlja rad svog stalnog predstavništva pri NATO i povlači glavnog vojnog predstavnika.
 
Pored toga, od 1. novembra Rusija obustavlja rad komunikacione vojne misije NATO u Rusiji i oduzima akreditacije predstavnicima Alijanse.
 
Lavrov je rekao da dalji kontakti između zapadne vojne alijanse i Rusije mogu da se obavljaju preko ruske ambasade u Briselu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet