U Rusiji zbog kovid krize nedelju dana ništa neće raditi

U Rusiji će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled pandemije koronavirusom, od 30. oktobra do 7. novembra biti neradni dani.
U Rusiji zbog kovid krize nedelju dana ništa neće raditi
Foto: Pixabay
O tome je odlučio predsednik Rusije Vladimir Putin na predlog Vlade, navodeći da taj rok može biti produžen.
 
Putin je poručio da se proširi testiranje na kovid19, kako bi na vreme bili otkriveni novoinficirani i ponovo pozvao građane da se vakcinišu.
 
"Naš glavni zadatak sada je da se zaštite životi građana i koliko je to moguće da se minimizira širenje infekcije", rekao je Putin na savetovanju sa članovima Vlade.
 
Vlasti regiona, gde je složena epidemiloška situacija, imaće pravo da uvedu neradne dane već od subote, 23. oktobra.
 
Potpredsednica Vlade Tatjana Golikova saopštila je da dosadašnje mere u borbi protiv koronavirusa nisu dovoljne i da je za poslednjih nedelju dana broj inficiranih porastao za 15 odsto.
 
Putin je takođe odobrio mere za podršku granama privrede koje će imati najveću štetu od neradnih dana.
 
U Rusiji je za poslednja 24 sata umrlo 1.028 osoba inficiranih koronavirusom, što je za 1,18 odsto više nego dan ranije, i maksimum od početka epidemije. Za dan su registrovana 34.073 nova slučaja infekcije, a ukupan broj zaraženih od početka epidemije je 8.094.825.
 
U Rusiji je do sada vakcinisano tek oko trećine stanovništva prvom dozom vakcine protiv kovida19.
  • /

    21.10.2021 17:23
    /
    au sta ce sada nasi antivakseri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.