FOTO, VIDEO: Uhapšen jedan od najvećih narko-bosova na svetu

Kolumbijske vlasti javile su sinoć da je uhvaćen jedan od najvećih trgovaca drogom u Kolumbiji Dario Antonio Usuga, zvani "Otoniel", vođa nasilnog narkokartela Klan del Golfo.
Vlasti su za njim tragale gotovo sedam godina i nudile nagradu od 3.000 miliona pezosa (785.000 dolara) za informacije koje će dovesti do njegovog hvatanja.
 
Američki Stejt department ponudio je nagradu do pet miliona dolara za informacije koje vode do njegovog hapšenja i/ili osude.
 
"Ovo je poduhvat koji se samo može porediti sa hvatanjem Pabla Eskobara", rekao je kolumbijski predsednik Ivan Duke kada je potvrdio da je narko bos uhvaćen.
 
Eskobar, osnivač i vođa Medeljin kartela poginuo je u razmeni vatre 1993.
 
 
Duke je istakao rad kolumbijskih bezbednosnih i obaveštajnih snaga i rekao da su informacije podeljene sa agencijama u SAD i Velikoj Britaniji, s obzirom na opasnost kriminalca.
 
 
Kolumbijska vojska objavila je fotografije Usuge u lisicama i pod stražom.
 
 
General Luis Fernando Navaro rekao je da je operacija za hvatanje Usuge sprovedena u zoru u petak, a da je u njoj učestvovalo više od 500 pripadnika kolumbijskih specijalnih snaga.
 
Direktor Hjuman rajts voča za američki kontinent Hoze Migel Vivanko čestitao je kolumbijskim vlastima na hapšenju Usuge i apelovao za pravdu za žrtve "stotina zločina pod njegovom komandom".
  • El Chapo

    24.10.2021 13:43
    @@El Chapo
    24.10.2021 • 10:12
    "Uskoro smo i tu prvi!
    Sada morate da menjate redosled država u svom komentaru...."


    Mislite ovako:
    Meksiko, Srbija, ... Kolumbija, ... :-)
  • Informacija

    24.10.2021 13:03
    Mexico je gori od Kolumbije. Prosle godine oko 36 hiljada ubistava ili oko 100 na dan. 2020 ubijeno 11 novinara (najvise na svetu). Tihuana, najopasniji grad na svetu , 6 ubistava DNEVNO.
    5 najopasnijih gradova na svetu se nalaze u Meksiku.

    https://www.google.com/amp/s/www.latimes.com/world/la-fg-mexico-tijuana-violence-20190314-story.html%3f_amp=true

  • Dare

    24.10.2021 12:19
    Kosmajac
    Hapsili smo i mi, po rečima predsednika, Kosmajca, najvećeg dilera u Srbiji, pa je oslobođen. Teretili ga na kraju za neprijavljeno parče zemlje u katastru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet