Slovenački premijer i ministar odbrane dobili pretnje smrću

Slovenački premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici preti smrću, a sličnu pretnju dobio je i ministar odbrane Matej Tonin, javili su večeras slovenački mediji.
Slovenački premijer i ministar odbrane dobili pretnje smrću
Foto: Pixabay
Premijer je dobio pretnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio premijerov kabinet. Policija istražuje slučaj.
 
Mediji su preneli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma sa pretnjama smrću i u kojima je bila "municija većeg kalibra", a pretnje su upućene i članovima Janšine porodice.
 
Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj način preti slovenačkom premijeru.
 
Ta TV stanica je na svom portalu ocenila da je "očigledno da je reč o posledici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija".
 
"Hoće li to konačno otrezniti one koji još veruju u dobre namere potomaka komunističke revolucije", navodi se u tekstu.
 
Janša mejnstrim medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani levice koja želi da sruši njegovu vladu, kao da mediji i levičarska opozicija stoje iza protesta kojima se zahtevaju prevremeni izbori.
  • .

    25.10.2021 09:11
    Slovenija, nekad najbolji đak u "Istočnoj Evropi", jako se balkanizovala.
    Zapravo vlastodršci širom tog bloka su uvideli da uopšte ne moraju poštovati baš sve evropske vrednosti nego da će se izvući i sa raznim aferama, malverzacijma, ukidanjem i uskraćivanjem sloboda koje se na Zapadu podrazumevaju... A tu je i konzervativizam, nacionalizam kao maska i opravdanje za sve to.
    Nekad najprosperitetniju Sloveniju, po razvoju je presigla Češka, možda će i Slovačka.

    Što je najgore, ne samo da ove zemlje poput Slovenije, Mađarske i Poljske obesmišljavaju i podrivaju evropske vrednosti, nego nam daju prethodni prikaz kako će izgledati Srbija ako jednog dana/ikada uđe u EU.
    Političari će i dalje prodavati nacionalističku priču, okrivljivati Brisel za sve, uzimati EU novce, a huškati narod protiv EU.

    Za to su krivi beskičmeni političari u srcu EU jer ovo dozvoljavaju (iz samo njima znanih razloga).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.