Ekološki aktivisti blokirali puteve ispred britanskog parlamenta

Više desetina ekoloških aktivista blokiralo je danas puteve ispred britanskog parlamenta u Londonu, a neki su se zalepili za put.
Oko 60 pristalica grupe Izolujmo Britaniju blokiralo je dva puta sedeći na zemlji.
 
Predsedavajući Donjeg doma britanskog parlamenta Lindsi Hojl rekao je da je "potpuno neprihvatljivo" da grupa utiče na demokratske procese nakon što jedan od poslanika zbog protesta nije mogao da dođe na vreme na sednicu o saobraćaju.
 
Grupa Izolujmo Britaniju često organizuje blokade puteva u Londonu i drugim britanskim gradovima prethodnih nedelja, zahtevajući od vlade da do 2030. poboljša energetsku efikasnost grejanja u domovima.
 
Desetine demonstranata su uhapšene na tim protestima.
 
Iako protestima izazivaju gnev mnogih vozača, a zvaničnici njihove akcije osuđuju kao neprihvatljive, aktivisti najavljuju nastavak "građanskog otpora".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet