Od 15. novembra obavezno kovid testiranje učenika u Sloveniji

Ministarstvo prosvete Slovenije najavilo je danas da će testiranje na koronavirus za učenike osnovnih i srednjih škola i studenata biti obavezno od 15. novembra.
Od 15. novembra obavezno kovid testiranje učenika u Sloveniji
Foto: 021.rs

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će biti dobrovoljno, testiranje na kovid 19 obavljaće se u prostorijama škole tri puta nedeljno, prenosi agencija STA.

Ova promena pravila u obrazovnim ustanovama deo su novih anti-kovid mera koje je slovenačka vlada uvela, a čije primene će početi sutra.
 
Testiranje će biti obavezno za sve učenike osnovnih i srednjih škola, ali i za studente, a iz ovog pravila biće isključeni oni koji su se vakcinisali ili su preležali koronavirus.
 
Kako navodi STA, obavezno testiranje na virus moraće da vrše i deca koja pohađaju obrazovne ustanove za decu i omladinu sa posebnim potrebama, a ovo novo pravilo će takođe važiti i za one koji pohađaju vanškolske sportske aktivnosti u školama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.