Talibani postavili svoje članove na ključne funkcije u Avganistanu

Talibani su danas imenovali 44 svoja člana na ključne funkcije u Avganistanu, uključujući guvernere provincija i šefove policije.
Naime, ovo postavljanje svojih članova na nove funkcije predstavlja ključni korak u jačanju vlasti dok se zemlja bori sa rastućim bezbednosnim i ekonomskim problemima.
 
Kako navodi Rojters, ovo je prvi veliki krug imenovanja od kada je kabinet formiran u septembru. 
 
Na spisku koji su talibani objavili nalazi se Kari Barjal koji je postavljen za guvernera Kabula, a Vali Jan Hamza za šefa gradske policije.
 
Prethodni komandant koji je bio zadužen za bezbednost Kabula, Mavlavi Hamdulah Mukhlis, ubijen je ovog meseca u napadu na najveću avganistansku vojnu bolnicu u centru Kabula.
 
Podsetimo, talibani su preuzeli vlast u zemlji 15. avgusta, ali su se suočili sa teškom borbom u obećanju da će obnoviti red i bezbednost posle decenija rata, navodi Rojters.
 
Islamska država je izvršila niz napada širom zemlje, dok je privreda zapala u krizu.
 
Postojali su i međunarodni pozivi talibanima da pregovara sa drugim političkim akterima o formiranju inkluzivne vlade koja uključuje manjine i žene, iako suštinski napredak u tome do sada nije ostvaren.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.